Huis > Nieuws > Inhoud

Evaluatieresultaten van WPC-vloeren, SPC-vloeren en composietvloeren

Dec 21, 2020

In de meeste delen van het zuiden is de luchtvochtigheid het hele jaar door hoog en kan de luchtvochtigheid in veel gevallen oplopen tot 60% -80%. Het massief hout is duur en heeft regelmatig onderhoud en in de was gezet nodig. Het heeft een slechte waterbestendigheid en een lage slijtvastheid, maar het voelt goed aan en ziet er natuurlijk en mooi uit. Maar voor gebieden met een hoge luchtvochtigheid wordt de houten vloer lange tijd niet goed onderhouden en treden er geen problemen op.


Het formaldehyde overschrijdt over het algemeen de norm bij kamertemperatuur van 30 graden voor composietvloeren en is zelfs hoger als er vloerverwarming onder is.


De spc-vloer is slecht bestand tegen temperatuurveranderingen, is echt waterdicht, voelt slecht aan, is te dun en is milieuvriendelijk. Formaldehyde zou er niet moeten zijn, omdat er geen lijmcomponent is, het zal in ieder geval nooit de norm overschrijden. Maar pas op dat sommige kleine fabrikanten de zware metalen overtreffen, en er is een kans dat de spc-vloer verandert.


De wpc-vloer is slecht bestand tegen temperatuurveranderingen, is echt waterdicht, voelt iets beter aan, zit precies goed en is milieuvriendelijk. Er is een kleine hoeveelheid formaldehyde, maar deze zal de norm niet overschrijden. Net als bij de spc-vloer is er een mogelijkheid om tegels te wisselen.


Wees als consument niet bijgelovig over advertenties. Zelfs als het hele huis e1-bouwmaterialen gebruikt, zal formaldehyde de norm overtreffen, omdat de gebruikte hoeveelheid groot is! De oplossing is om minder hout en lijm te gebruiken en meer ventilatie is de oplossing.


Als wpc en spc het probleem van tegelwissel en voetgevoel kunnen oplossen, is het geen probleem om laminaatvloeren te vervangen. Milieubescherming komt immers op de eerste plaats! Verminder hout en bescherm het milieu.